Välkommen!


 English
 

OM PROVISA


Du är expert på din bransch. Vi är experter på tematidningar. Tillsammans för vi ut ditt budskap.

Genom unika tematidningar, magasin och guider hjälper vi våra kunder att föra ut sitt budskap.

Våra tematidningar är ett effektivt sätt att kommunicera med den tänkta målgruppen, generera positivt gensvar och lojalitet på ett sätt som läsarna uppskattar och minns.


Sedan starten i Stockholm 1990 har vi samarbetat med tusentals företag och organisationer för att nå ut med deras budskap till miljontals läsare.

Provisa producerar och finansierar ämnesspecifika tidningar, som i sin tur via samarbetspartners distribueras i främst dagspress.

Temat på en tidning kan vara allt från friskvård och outsourcing, till digitalfoto och stålindustri. Men de har alla en sak gemensamt: de är skräddarsydda efter ett visst ämne eller bransch, vilket garanterar sponsorer och annonsörer en unik miljö i vilken de kan marknadsföra sina produkter och tjänster.


Genom att medverka i en Provisa-publikation ges du möjligheten att:

 • synas i en tidning som helt och fullt är tillägnad din målgrupp - både med annonser och artiklar
 • skapa ett mervärde genom att även synas i en digital tidning
 • nå ut med ett ibland komplicerat budskap i syfte att t ex väcka debatt
 • nå ut till en specifik målgrupp genom en noga utvald distributionskanal
 • få en produkt med lång livslängd
 • på ett kostnadseffektivt sätt vara snäv i ditt budskap men bred i räckvidd

Vilka kommunikationsbehov har du? Slå mig gärna en signal så kan vi hjälpa dig att träffa rätt.

Staffan Lund
VD, Provisa Sverige AB
Tel 08-555 400 00
 

VAD VI GÖR


Provisa skapar kundanpassade tidningar. Vi finansierar, producerar och publicerar tematidningar, magasin och guider.

Tillsammans med våra kunder skapar vi en unik produkt som på ett effektivt sätt når ut med kundens budskap till rätt målgrupp.

För att nå bästa möjliga resultat distribueras tidningen bland annat via Sveriges ledande morgontidningar, till exempel Dagens Industri, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.


Kundanpassade tematidningar

Av erfarenhet vet vi att ett trovärdigt redaktionellt innehåll i kombination med rätt distributionskanal är ett vinnande koncept. Tidningsbilagan ger utrymme för en direktkommunikation med målgruppen genom att bland annat:

 • Förmedla fördjupad information
 • Bidra till att skapa relationer, väcka debatt och bygga varumärke
 • Fungera som ett effektivt komplement till andra medieaktiviteter

Så arbetar Provisa

Som kund till Provisa är du garanterad en kvalificerad arbetsgrupp av professionella projektledare. Tillsammans med kunden gör vi en analys av budskap och målgrupp samt går igenom ekonomiska och tidsmässiga förutsättningar. Våra tidningar kan skifta i utseende, innehåll, målgrupp och annonsörer men en sak är alltid detsamma - vårt arbetssätt:Projektledning

100 % nöjda kunder är viktigt för oss. Därför garanterar vi erfarna och professionella projektledare i alla våra projekt.

Projektledning handlar om att maximera projektets potential och belysa tematidningen som medium. Det som gör tematidningen unik är det strategiska och taktiska arbetet bakom tidningen (redaktionell vinkel, val av kanal och partner etc). I varje projekt har vi därför en projektledare som är personligt engagerad, ger dig kundstöd och försäkrar att du når bästa resultat, i rätt tid och till det överenskomna priset.

Under hela arbetsprocessen fungerar projektledaren som din strategiska partner. Du får stöd och råd om hur du bäst kommunicerar med och når ut till din målgrupp. Projektledaren arbetar i team tillsammans med kunniga medarbetare inom finans och produktion, men behåller, under hela projektet, det övergripande ansvaret för tidningen.


Finansiering

Att marknadsföra sin tjänst eller produkt är en investering - och investeringar ska löna sig. Vare sig det handlar om att bygga varumärke, skapa opinion eller generera försäljning är tematidningen en effektiv metod att nå ut till marknaden. Våra säljare är experter på att hitta rätt lösning för den enskilde annonsören.

Exempel på hur du kan medverka i en tematidning är:

 • En annons är ett bra alternativ när du vill bygga eller stärka ditt varumärke.
 • En företagspresentation eller redaktionell annons är ett bra sätt att förmedla ett mer detaljerat eller komplext budskap.
 • Sponsorskap innebär att du medverkar i det redaktionella arbetet och är en del i processen från start till färdig produkt.

Produktion

Våra tidningar har högsta kvalitet. För att kunna hålla vår höga standard arbetar vi med de främsta experterna genom hela den skapande processen - från journalister till producenter och distributörer.

Våra tematidningar är alltid skräddarsydda med resultatet att vi når kundens uppsatta mål.

Det börjar alltid med en stark idé, som både projektledaren och säljaren arbetar fram tills dess att produktionsfasen tar vid.

I produktionsperioden kombinerar vi rätt redaktionellt innehåll med relevanta annonser och inbjudande design vilket skapar tidningar vars budskap når ut till rätt målgrupp.

 

Vad vi har gjort


E-magasin - knacka eller klicka på ett omslag för att bläddra i e‑magasinet. Hjälp.

Golfparlor

Golfpärlor

Golfsporten är en av våra största folksporter och spelas idag av omkring 500 000 svenskar.

Det finns många utmanande banor att upptäcka. Golfpärlor är ett årligt återkommande magasin som presenterar utvalda golfbanor från Falsterbo i söder till Björkliden och Lapporten i norr.

Magasinet är mycket uppskattat av golfspelande läsare och inte minst annonsörer som ges en unik möjlighet att presentera just sin pärla.


Följ gärna Golfpärlor på facebook och twitter:

facebook.com/golfparlor

twitter.com/golfparlorna


Fjallguiden

Fjällguiden

Den svenska fjällvärlden har mycket att erbjuda. Utvecklingen är snabb och det föds ständigt nya trender och aktiviteter.

I tidningen Fjällguiden presenteras de olika orterna, nya och spännande aktiviteter, kända profiler och den hetaste utrustningen.

Genom intressant och matnyttig läsning inspirerar Fjällguiden till en spännande vintersemester för alla åldrar och personligheter.

Följ gärna Fjällguiden på facebook och twitter:

facebook.com/fjallguiden

twitter.com/fjallguiden

Semestertips

Semestertips

Semestertips är en mycket uppskattad guide över sommarsverige. Tidningen tar upp både stora och små händelser och ger förslag på aktiviteter, mysiga smultronställen och fartfyllda festligheter som läsaren kan ta del av under hela sommaren.

Tanken är att alla - barnfamiljer, festivalfantaster eller soldyrkare - ska kunna hitta sitt paradis i ett fullspäckat magasin med högt läs- och sparvärde!

Följ gärna Semestertips på facebook och twitter:

facebook.com/semestertipsen

twitter.com/semestertipsen

 

TÄVLING


Ingen tävling för närvarande

 

KONTAKT


Kontakta oss gärna per telefon eller mejl:

 Banérgatan 10 Lgh 1701
      SE-115 23 STOCKHOLM
      SWEDEN

08 555 400 00

info@provisa.se